2012. szeptember 5., szerda

Fénykereszt és Lejegyző üzenetei 3.

Most bemutatok néhány földönkívüli fajt. Le is festettem őket, bár rögtön látszik, hogy nem ez a szakmám, de így könnyebb őket érzékelni. Úgy látszik, hogy a teremtés koronái kétfélék szoktak lenni, legalábbis, ahogy eddig meg tudtuk figyelni. Egy humanoid és egy gyíkszerű csoportot különböztettünk meg eddig. Van sok változatuk, nagyon is különbözőek, mégis valahogy ez a két féle felépítés az, ami rendelkezik magasabb intelligenciával. Tudom, hogy már sokan hallottunk arról, hogy a Földön is él egy gyík szerű faj, amely emberbőrbe bújva, vagyis embernek álcázva magát, birtokolja a világ vagyonát, és minket rabszolgaságba igyekszik taszítani. Őket sötét, vagy fekete gyíkoknak is emlegetik. Rajtuk kívül is vannak egyéb gyík félék, akik viszont teljesen jószándékúak. Még az itt lévő sötétek közül is egyre többen állnak át ténylegesen a Szeretet és Fény Útjára, de erről majd később.
Érdekesnek tartjuk, hogy alapvető természetbeli különbség is jellemzi ezt a két csoportot. A humanoidok békésebb természetűek, inkább az agyukat használják, sokszor talán túlságosan is. Ez annyit tesz, hogy a cselekvés helyett sokszor inkább addig agyalnak, míg lemaradnak az eseményekről, vagy életveszélyes helyzetbe kerülnek. Ha jól belegondolunk, ez ránk ugyanígy jellemző. Ezzel nem azt mondom, hogy ne gondolkodjunk. A gyíkszerűek éppen a ló túlsó oldalán vannak. Harciasak, rögtön ugranak, ahelyett, hogy elgondolkodnának, mi miért is történik.
Összességében viszont, mind a két faj tökéletesen alkalmas arra, hogy spirituális úton járjon. Mindketten képesek áthidalni hiányosságaikat, és gyorsan fejlődni ezen az úton. A mi tapasztalataink legalábbis ezt támasztják alá. Mi sosem a külsőségeket nézzük, azzal könnyen be lehet csapni a környezetünket, mi a legbensőbb szándékot nézzük, ami közvetlenül a Fénymag, vagy Isteni Szikra után következik, ez a fő irányítója a cselekedeteinknek. Az Isteni Szikra minden lény sajátja, a szándékunk ellenben különböző. Akiben a szándék fénye kivilágosodik, mi azokkal a személyekkel, csoportokkal tartjuk a kapcsolatot, segítjük útjukat a Fény és Szeretet Útján, elvezetjük őket egymáshoz, hogy taníthassák egymást, és ha nem kapnak válaszokat az adott környezetben, mi viszont segíthetünk nekik, akkor hozzánk fordulnak. Mi tehetségünkhöz és tudatosságunkhoz mérten igyekszünk nekik válaszolni. Itt fontos megjegyeznem, hogy mindig összefüggéseiben szemléljük az eseményeket, folyamatosan tágítva látókörünket. Ez mindenhogyan felelősségteljes munka, és bizony nem vagyunk tévedhetetlenek. De igyekezetünket tolerálják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése